Хлібний, медовий, яблучний, малиновий, полуничний, вишневий, сливовий, м’ятний… Це все про квас.
На Русі перші письмові згадки про цей напій відносять до 988 року, коли князь Володимир охрестив наші землі.
Слово «квас» зустрічається в староруських пам’ятках одночасно з вином та медом, але його значення дещо відрізнялося від сьогоденного.
У наших предків він був повсюдним та щоденним напоєм: готували його і селяни, і пани, і військові, і монахи, а його наявність в оселі вважалась ознакою благополуччя. Селяни, коли йшли в поле або на іншу важку роботу, брали з собою квас, так як вважали, що він відновлює сили та знімає втому.
Але, якщо в ХV столітті на Русі існувало більше 500 видів квасу, то зараз більшість із нас знайомі лише з хлібним.
Завітавши на наш хутір, Ви зможете скуштувати не лише хлібний квас, а й інші його види, які ми готуємо за старовинними рецептами!