Хутір квасу

Хлібний, медовий, яблучний, малиновий, полуничний, вишневий, сливовий, м’ятний… Це все про квас.

На Русі перші письмові згадки про цей напій відносять до 988 року, коли князь Володимир охрестив наші землі.

Слово «квас» зустрічається в староруських пам’ятках одночасно з вином та медом, але його значення дещо відрізнялося від сьогоденного.

У наших предків він був повсюдним та щоденним напоєм: готували його і селяни, і пани, і військові, і монахи, а його наявність в оселі вважалась ознакою благополуччя. Селяни, коли йшли в поле або на іншу важку роботу, брали з собою квас, так як вважали, що він відновлює сили та знімає втому.

Але, якщо в ХV столітті на Русі існувало більше 500 видів квасу, то зараз більшість із нас знайомі лише з хлібним.    

 

Завітавши на наш хутір, Ви зможете скуштувати не лише хлібний квас, а й інші його види, які ми готуємо за старовинними рецептами!



GidTravel - туризм, информация об странах, городах, местах отдыха